BLOG

4 soorten campings in Spanje: zo maak je de juiste keuze

27-04-2024
Door Redactie
103 weergaven

Spanje is een land met diverse landschappen en culturen. Ook geschiedkundig zijn de verschillende regio's in Spanje op andere manieren geëvolueerd, met soms meer Arabische of eerder katholieke invloeden. Dit land is en blijft heel populair bij Nederlandse vakantiegangers, ook bij zij die houden van kamperen. Je vindt steeds meer kampeermogelijkheden in Spanje, zowel in de kustregio als in het binnenland. Hieronder ontdek je de verschillende soorten campings in Spanje. We helpen je de juiste campingkeuze te maken.

Familiecampings in Spanje

Familiecampings in Spanje zijn perfect voor degenen die met kinderen reizen en op zoek zijn naar een plek waar voor elke leeftijd wat te beleven valt. Deze campings voor het hele gezin zijn vaak voorzien van een zwembad, speeltuinen en animatieprogramma's. Je vindt ze meestal aan de kust of in de buurt van populaire toeristische attracties. Familiecampings bieden een veilige en gezellige omgeving waar de kinderen vrij kunnen spelen en nieuwe vriendjes kunnen maken, terwijl jij ontspant of deelneemt aan georganiseerde activiteiten en excursies.

Natuur- en eco-campings in Spanje

Voor de natuurliefhebber zijn er in Spanje tal van eco- en natuurcampings die je dicht bij de ongerepte natuur brengen. Deze campings liggen vaak in of nabij nationale parken en natuurgebieden, zoals de Pyreneeën of de Sierra Nevada. Eco-campings zijn gericht op duurzaamheid en hebben faciliteiten die het milieu zo min mogelijk belasten. Hier kun je ontwaken met het geluid van vogels, genieten van wandelingen door de natuur en de sterrenhemel bewonderen. En dat allemaal ver weg van het stadslawaai. Het is ideaal voor mensen die houden van fauna en flora en die hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk willen houden.

Strandcampings in Spanje

Als je droomt van een vakantie waarbij je vanuit je tent of caravan direct het strand op loopt, zijn strandcampings ideaal. Deze campings bevinden zich langs de uitgestrekte kustlijn, van de Costa Brava tot de Costa del Sol. Strandcampings variëren van grote resorts met tal van voorzieningen tot kleinere, meer afgelegen plekken. Ze bieden toegang tot de zee en zijn perfect voor liefhebbers van watersport, zoals surfen en duiken. Natuurlijk kun je er ook gewoon relaxen op het strand. Sommige strandcampings richten zich vooral op het gezinsleven, terwijl andere campings focussen op senioren of op jongeren die houden van het uitgaansleven.

Luxecampings in Spanje

Voor wie houdt van kamperen, maar het niet erg vindt om wat extra te betalen voor meer comfort, zijn er luxecampings. Deze worden ook vaak glampings genoemd. Deze campings bieden faciliteiten van hoge kwaliteit, zoals moderne sanitaire voorzieningen, wellnesscentra, fitnessruimtes en soms zelfs persoonlijke hot tubs. Het is niet ongewoon dat je zelfs een bed en eigen sanitair krijgt, allemaal onder de zeilen van een grote tent. Luxecampings bevinden zich zowel in het Spaanse binnenland als aan de kust. Ze combineren het gevoel van vrijheid van het kamperen met het comfort van een hotel. Het is ideaal voor diegenen die willen ontspannen in stijl zonder de verbondenheid met de natuur te verliezen. Het hoeft uiteraard niet te verbazen dat je voor een luxecamping dieper in de geldbuidel dient te tasten. Voor de budgetreiziger zijn ze dan ook niet geschikt.

tags:

Gerelateerde blogs

Parkeren bij het vliegveld, kan dat?

21-09-2022
Door Yannick
1229 weergaven
Zou je graag met je gezin met het vliegtuig op vakantie willen gaan, maar twijfel je omdat je niet weet of je kunt parkeren bij het vliegveld en wat je dat gaat kosten? Het goede nieuws is, dat dat...
Lees verder

De beste campings in Portugal

18-08-2022
Door Marcel
1250 weergaven
In 2017 werd het record voor het aantal buitenlandse toeristen dat Portugal bezocht, verbroken, met 12,7 miljoen vakantiegangers die door die geplaveide straten dwaalden. We zijn er zeker van dat...
Lees verder